Prins William en Kate Middleton getrouwd

2011 – De Engelse prins William trad in het met Kate Middleton. Kate was niet van adellijke afkomst, maar desalniettemin waren er ongeveer een miljoen mensen aanwezig om het en de festiviteiten in Londen bij te wonen.

Na een relatie van bijna acht jaar kondigde het stel op 16 november 2010 hun verloving aan. De twee leerden elkaar kennen op de universiteit, waar ze een huis deelden en dezelfde opleiding volgden. Gedurende de relatie is het eenmaal korte tijd uit geweest tussen de twee.

De op 21 juni 1982 geboren prins William en de 29-jarige Kate gaven elkaar in de Westminster Abbey in Londen het Ja-woord. In de kerk waren 1900 gasten aanwezig. Na de huwelijksplechtigheid vertrok het bruidspaar met een open rijtuig richting Buckingham Palace, waar ze op het balkon verschenen en opgewacht werden door zo’n 500.000 uitzinnige mensen.

’s Avonds volgde een diner met aansluitend een groot feest in Buckingham Palace, waar ongeveer 300 gasten aanwezig waren.

Het huwelijk werd over de gehele wereld live uitgezonden. In Nederland keken gemiddeld 2,2 miljoen mensen naar de uitzending, terwijl wereldwijd naar schatting twee miljard mensen getuige waren van het huwelijk tussen William en Kate.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*