Prins Claus overleden

– De Nederlandse Prins-Gemaal en man van Koningin Beatrix, Prins Claus, overled om 19.00 uur in het AMC in Amsterdam aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson en een longontsteking.

Claus George Willem Otto Frederik Geert jonkheer von Amsberg werd op 6 september 1926 geboren in het landgoed Dötzingen bij het stadje Hitzacker. Hij woonde tijdens zijn tienerjaren in Tanzania en vocht later voor Duitsland mee in de Tweede Wereldoorlog.

Na zijn studie rechten kwam Claus in de diplomatie terecht en ontmoette zo halverwege de zestiger jaren Prinses Beatrix. Het huwelijk van Beatrix en Claus, die op 10 maart 1966 plaatsvond, stuitte op weerstand bij veel Nederlanders.

Tijdens de jaren ’80 en begin jaren ’90 leed Claus aan depressieve aanvallen. Door meer inhoudelijk werk te doen gingen de depressies over, maar kreeg hij te maken met een slechte gezondheid. Vooral de laatste jaren van zijn leven bracht hij veelvuldig door in ziekenhuizen.

Ondanks de slechte gezondheid verloor Claus zijn gevoel voor humor niet en veroverde hiermee de harten van het Nederlandse volk. Prins Claus werd 76 jaar.

Lees ook De wereld volgens prins Claus van Frans Bieckmann.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*