Koningin Victoria overleden

– De Engelse Victoria overleed na bijna 64 jaar koningin te zijn geweest. Ze overleed op 81-jarige leeftijd in haar kasteel Osborne gelegen op Isle of Wight. Edward VII volgde haar op.

De op 24 mei 1819 geboren Victoria was al sinds 1837 koningin van , wat de langste periode als Engelse koning of koningin ooit was. Ze volgde William IV op, die net zoals zijn voorganger de monarchie flink had beschadigd. Het was aan Victoria om dit beeld weer te herstellen.

Victoria trouwde met Albert op 10 februari 1840 en datzelfde jaar overleefde ze een aanslag en kreeg ze haar eerste van negen kinderen. Ze overleefde vervolgens nog twee aanslagen, maar moest op 18 december 1861 onverwacht afscheid nemen van haar man.

Hoewel Victoria zeer weinig politieke bevoegdheden had ze toch een belangrijke status gekregen. Het Britse Rijk werd onder meer sterk uitgebreid en Engeland groeide sterk tijdens de industriële revolutie.
Op het moment van overlijden was Victoria koningin van heel Groot-Brittanie, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika en keizerin van India.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*