Grace Kelly overleden door auto-ongeluk

– Grace Kelly, de en echtgenote van Prins Rainier III van Monaco, kreeg op 52-jarige leeftijd een in de auto. Als gevolg hiervan kreeg ze een auto-ongeluk, waaraan ze een dag later overleed.

Grace Patricia Kelly werd geboren op 12 november 1929 in Philadelphia. Ze werd tegen de wil van haar ouders in model en speelde op haar 22e in haar eerste film. Ze speelde in diverse films, waaronder in een paar van Alfred Hitchcock en Fred Zinneman. In 1955 kreeg ze voor haar rol in “The country girl” een oscar.

Voor haar huwelijk met Prins Rainier moest ze tegen haar zin haar filmcarrière opgeven. Rainier moest voor nageslacht zorgen en zijn vorige vriendin bleek onvruchtbaar te zijn, waarna hij de relatie verbrak. Met Grace Kelly kreeg Prins Rainier drie kinderen.

Op dezelfde kronkelige weg als in de beroemde scene uit de Hitchcock-film To Catch a Thief, waarin Grace Kelly de hoofdrol speelde, kreeg ze in haar Rover 3500 een beroerte. Hierdoor kreeg ze een auto-ongeluk en zonder bij bewustzijn te komen overleed Grace de volgende dag.

Bestel hier de film High Society, met Grace Kelly in de hoofdrol

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*