Edward VII gekroond

Edward VII gekroond

gekroond

– De Engelse prins Edward VII is in Westminster gekroond tot van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Britannie en Ierland. Vanaf 1901 was hij tevens keizer van India.

Edward VII was het tweede kind, maar wel de oudste zoon van Koningin Victoria en Albert van Saksen Coburg-Gotha. Edward was geen gemakkelijk kind en daarom kreeg hij van Victoria ook geen prominente rol. Edward kwam in opstand hiertegen door een uitbundig leven aan te nemen met drank en vrouwen.

Edward trouwde in 1983 met prinses Alexandra van Denemarken en kreeg drie zoons en drie dochters. Ook tijdens dit huwelijk bleef hij zich inlaten met andere vrouwen.
Het koningschap van Edward bleek een succes. Door zijn uitbundige leven had hij een breed internationaal netwerk opgebouwd en door de huwelijken van zijn broers en zusters had hij veel familieleden in de Europese vorstenhuizen en andere hoge kringen. Dit kwam goed van pas bij allerlei onderhandelingen.

Edward stierf aan een hartaanval en werd begraven in Windsor Castle. Hij werd opgevolgd door zijn zoon George V.

Ter gelegenheid van de van Edward VII werd op het eiland Jersey een bloemencorso gehouden. Deze Battle of Flowers wordt sindsdien jaarlijks herhaald.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*