Zangeres Aaliyah overleden door vliegtuigcrash

Zangeres Aaliyah overleden door vliegtuigcrash

door vliegtuigcrash

2001 – R&B zangeres Aaliyah kwam nadat haar vliegtuig net was opgestegen van de Bahama’s om het leven. ook een aantal collega’s, haar lijfwacht en de piloot kwamen om.

Aaliyah Dana Haughton werd geboren op 16 januari 1979 in New York maar groeide op in Detroit. In 1994 kwam haar debuutalbum uit Age ain’t nothing but a number. Op haar 15e trouwde ze met R Kelly. Ze had gelogen over haar leeftijd, toen dit uitlekte gingen ze uit elkaar.

In 1998 brak ze pas echt door in Nederland met het nummer Are you that somebody? In 2000 speelde ze in de film Romeo Must Die met Jet Li in 2001 speelde ze nog in de horrorfilm Queen of the Damned deze zou ze echter niet meer afmaken. Na de opname van de single Rock The Boat op de Bahama’s stapte Aaliyah in een privévliegtuigje. Het vliegtuigje stortte vlak nadat deze was opgestegen neer op de startbaan.

Achteraf bleek dat de piloot niet de juiste papieren had en hij had ook nog eens alcohol en drugs gebruikt.
In haar carrier werkte zo onder andere samen met Missy Elliot, Timbaland en DMX. Aaliyah werd begraven op de begraafplaats van Ferncliff in Hartsdale vlakbij New York. Ze werd maar 22 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Ik vindt het erg dat je overleden ben ik was je grootste fen sterkte

  2. je was mijn zusje neeeeeeeeeeeeeeeeee

Laat wat van je horen

*