Zanger Benny Neyman overleden aan kanker

zanger Benny Neyman overleden kanker

Benny Neyman kanker

– Nadat Neyman in december 2007 bekend maakte dat hij leed aan een vergevorderde vorm van kanker, overleed hij twee maanden later in Soesterberg op 56-jarige leeftijd.

Wilhelmus Albertus Neyman werd geboren op 9 juni 1951 in Maastricht. Na zijn middelbare school ging hij naar de Kleinkunst Academie in Amsterdam en boekte in die jaren wat kleine succesjes in de zangwereld.

Zijn echte eerste succes was in 1980 met het nummer ‘Ik weet niet hoe’. Met de hit ‘Waarom fluister ik je naam nog’ uit 1985 bereikte Neyman de nummer 1-positie in de Nederlandse hitparades.

Echt grote hits bleven hierna uit, maar zijn albums bleven goed verkocht worden en zijn theatertournees goed bezocht. In 1996 ontving Benny Neyman een Gouden Harp. In 2006 brak Neyman met zijn management, waarna zijn echtgenoot Hans van Barneveld zijn nieuwe manager werd.

Het laatste album van Neyman ‘Onverwacht’ verscheen in oktober 2007 en zijn laatste optreden was op 2 december 2007. Uiteindelijk won Benny Neyman de strijd tegen de vergevorderde kanker niet.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*