Zanger Arne Jansen pleegt zelfmoord

2007 – Door onder meer de recente dood van een broer en een zus zou de Nederlandse zanger Arne Jansen neerslachtig en overspannen geweest zijn. Op 56-jarige leeftijd maakte hij een einde aan zijn leven.

Arne Jansen werd geboren op 26 april 1951 in Wieken als Aloys Jansen. Hij was de een na jongste van tien kinderen. Op jonge leeftijd hield Jansen zich al bezig met zingen en nam toen hij negen jaar oud was een aantal Duitstalige singles op.

Hij leerde voor kapper, maar bleef in de muziek bezig. In 1972 maakte Jansen direct zijn grootste hit ‘Meisjes met rode haren’, die hij opnam met zijn begeleidingsband ‘Les Cigales’.
Het nummer stond 17 weken in de Top 40.

Dit succes wist Jansen nooit meer te behalen, maar toch bleef hij actief en richtte zich voornamelijk op feesten waar het Nederlandstalig lied centraal stond. Voor ‘Meisjes met rode haren’ kreeg Jansen in 2000 met terugwerkende kracht een gouden plaat uitgereikt.

Jansen trainde ook politiehonden en fokte in zijn eigen stoeterij minipaarden. Op deze boerderij pleegde Jansen dan ook zelfmoord.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*