Willem Ruis overleden door hartaanval

1986 – Willem Ruis overleed tijdens een vakantie in aan de gevolgen van een hartaanval. Zijn overlijden kwam zeer hard aan bij het Nederlandse publiek, aangezien hij nog erg jong was en zeer populair.

Klaas Willem Ruis werd geboren op 29 maart 1945 in Dénia, Spanje. Hij werd geboren uit een buitenechtelijke relatie. Ruis ging naar de MULO en na het afronden hiervan werd hij tot zijn grote spijt afgewezen voor de Amsterdamse Toneelschool.

Willem Ruis begon met entertainen op een passagiersschip en ging later in militaire dienst. Ruis ging later voor de KLM werken en interviewde een aantal bekende sterren zoals Liza Minnelli, wat hem lukte doordat hij zich uitgaf als verslaggever.

In 1970 ging Ruis in dienst bij de VARA en kwam bij het radioprogramma langs de lijn te werken, dit deed hij samen met Koos Postema. In 1976 begon Ruis zijn televisiecarrière bij de KRO. De "kissmaster", zoals hij ook wel werd genoemd ging later weer werken voor de VARA en presenteerde de Sterrenshow.

Na enige jaren ging het privé en zakelijk slechter met Ruis, de kijkcijfers daalden en daardoor moest hij stoppen met de sterrenshow. Willem Ruis overleed mogelijk aan de gevolgen van cocaïne en werd 41 jaar oud.

De leukste fragmenten van Willem Ruis op DVD.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*