Toon Hermans overleden

– Na een hersenoperatie overleed een van Nederlands grootste cabaretiers in Nieuwegein. Hermans werd gerekend tot ‘de Grote Drie’, samen met Wim Kan en Wim Sonneveld. Hij werd 83 jaar oud.

Antoine Gerard Theodore Hermans werd geboren in Sittard op 17 december 1916 in een bankiersfamilie. Nadat zijn vaders bank failliet ging en zijn vader kort daarna overleed werd de familie straatarm.

Om wat geld te kunnen verdienen ging hij Sinterklaasgedichten schrijven voor een speelgoedwinkel. Later schreef hij een revue, die in korte tijd volledig uitverkocht was. In 1958 kreeg hij zijn eerste onemanshow en nadat die op 12 april op tv kwam, kreeg hij nationale bekendheid.

Hermans was de eerste met een onemanshow, hij werd later gevolgd door Wim Kan en Wim Sonneveld. Hij werd beroemd door zijn typetjes en woordspelletjes. Naast was hij ook een groot schrijver en dichter, vooral zijn liefdevolle versjes waren erg geliefd.

Hermans was getrouwd met Rietje, waarmee hij drie zoons kreeg. Rietje overleed in 1990 aan kanker. Het nummer ‘Lente me’ , dat hij voor haar had geschreven, liet hem na haar dood soms in tranen uitbarsten op het podium. Hij stond in 1996 voor het laatst op het toneel.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*