Tommy Cooper tijdens show overleden

Tommy Cooper tijdens show overleden

tijdens show

1984 – Terwijl het publiek dacht dat het bij de show hoorde en hard applaudiseerde, stortte Tommy Cooper op het podium in elkaar na een hartaanval. Cooper werd 63 jaar oud.

Thomas Frederick Cooper werd geboren in Wales op 19 maart 1921 en groeide later uit tot een van de grootste Britse komieken ooit. Zijn handelsmerk was het combineren van snelle flauwe grappen en het laten mislukken van zijn goocheltrucs.

Tijdens zijn optredens droeg Tommy Cooper altijd zijn bekende vuurrode fez en hij werd juist zo gewaardeerd omdat hij zelf het hardste om zijn vaak flauwe grappen lachtte. Niet alleen zijn optredens waren chaotisch, zo ook zijn privéleven.

Na het huwelijk met Gwendolyn Henty, waarmee hij twee kinderen kreeg, trok hij jarenlang met zijn nieuwe vriendin Mary Fieldhouse het land door. Naast harde werker was Cooper ook een zware drinker.

Tijdens een live optreden op ITV zakte Cooper voor duizenden kijkers in elkaar. Zijn zoon zag direct dat het geen onderdeel van de show was en greep in. Cooper bleek al te zijn overleden.

Bestel nu The best of Tommy Cooper

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*