The Beatles uit elkaar

The Beatles uit elkaar

uit elkaar

– De ongekend succesvolle Engelse band The Beatles gingen uit elkaar nadat op van dat al uit de band was gestapt.

The Beatles waren gedurende de jaren ’60 zeer populair en scoorden in Nederland in die periode maar liefst 22 nummer 1 hits. Met het nummer I Want to Hold Your Hand scoorden The Beatles hun eerste nummer 1 hit.

en John Lennon waren in 1957 de grondleggers van The Beatles. en Pete Best maakte de viermansformatie compleet. Best werd echter in 1962 vervanger door . op dat moment was de eerste single Love me do al uitgebracht.

Love me do betekende de doorbraak van The Beatles. Het nummer mocht dan niet hoger dan de 17e plek in de UK hit list zijn gekomen, daarna volgde al snel hun eerste nummer 1 hit Please Please Me. The Beatles zorgden in zowel binnen- als buitenland voor grote hysterie. Op 5 juni 1964 bezochten ze voor het eerst Nederland. 

John Lennon had na de opnamen van Abbey Road in september 1969 al aangegeven uit de groep groep te willen stappen, dit werd echter stilgehouden. The Beatles werden echter hierna niet meer gezamenlijk gezien. Nadat ook Paul McCartney aangaf de band te willen verlaten, werd besloten dat The Beatles helemaal uit elkaar zouden gaan.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*