Simone Signoret overleden aan alvleesklierkanker

Simone Signoret overleden aan alvleesklierkanker

Simone Signoret aan alvleesklierkanker

– De gezondheid van de beroemde Franse was al sinds 1981 aan het verslechteren. Na een periode van bijna-blindheid stierf Signoret aan alvleesklierkanker in Normandië. Ze werd 64 jaar oud.

Simone Signoret, oorspronkelijk Simone Kaminker, werd geboren in Wiesbaden, Duitsland op 25 maart 1921. Later noemde ze zichzelf naar haar moeder, Signoret, om haar Joodse afkomst voor het publiek verborgen te houden.

In 1943 ontmoette ze de regisseur Yves Allégret, waarmee ze trouwde en een dochter kreeg. Signoret kreeg een rol in de film ‘Macadam’, wat de start van haar grote filmcarrière betekende. Ook nadat ze scheidde van Allégret en trouwde met Yves Montand, bleef ze spelen in films van Allégret.

Na het behalen van vele filmprijzen, bijvoorbeeld een Oscar voor haar rol in ‘Room at the top’, begon ze haar uiterlijk te verwaarlozen. Ze had inmiddels echter de status van ‘monstre sacré’ verworven, waardoor er eigenlijk geen kritiek op haar geleverd werd.

Niet alleen als actrice werd Signoret geroemd, ook haar autobiografie en haar postuum uitgebrachte roman Adieu Volodia werden bestsellers.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*