Schrijfster Iris Chang overleden door zelfdoding

Schrijfster Iris Chang overleden door zelfdoding

Schrijfster door zelfdoding

2004 – De Chinees-Amerikaanse schrijfster, journalist en historicus Iris Chang overleed op een snelweg in Californië nadat ze zichzelf door het hoofd had geschoten. Ze werd slechts 36 jaar oud.

Iris Shun-Ru Chang werd geboren op 28 maart 1968 in Princeton, in een Chinees immigrantengezin. Ze kwam op jonge leeftijd te werken bij een krant in Chigaco, waar een basis gelegd werd voor haar carrière als schrijfster.

Haar eerste boek verscheen in 1995, getiteld ‘Thread of the Silkworm’, over een Chinese hoogleraar ten tijde van de overgang naar het communisme in China. Haar tweede boek ‘The Rape of Nanking’, over de vergeten holocaust in Nanking bracht de Japanse regering in verlegenheid en werd in Japan nooit uitgebracht.

Al haar boeken gingen over de Aziatische of Aziatisch-Amerikaanse geschiedenis. Tijdens onderzoek voor haar laatste boek kreeg ze last van psychische problemen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Toch bleven de depressies en op 9 november werd ze dood aangetroffen in haar auto langs de snelweg. Ze liet een man en een twee jaar oude zoon achter.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*