Romy Schneider overleden

1982 – De Oostenrijkse , vooral bekend van haar rol in Sissi, werd kort na het voltooien van haar laatste dood in haar woning in Parijs aangetroffen. Een slaappillen werd als oorzaak gegeven.

Rosemarie Magdalena Albach werd geboren op 23 september 1938 in Wenen, Oostenrijk. Haar ouders waren ook acteur. Op haar 17e schitterde Romy in de Oostenrijkse klassieker Sissi, waarin ze de rol van Elisabeth van Oostenrijk vertolkte.

Romy Schneider kwam na de Sissi-films moeilijk van haar zoete imago af. Ze vertrok in 1958 naar Parijs, nadat ze een relatie met de Franse acteur Alain Delon kreeg. Deze relatie eindigde in 1964, waarna Romy een zelfmoordpoging ondernam.

Daarna trouwde ze nog twee keer, in 1964 met Harry Mayen waarmee ze ook een zoon David kreeg en in 1975 met haar secretaris Daniel Biasini waarmee ze dochter Sarah Magdalena kreeg. Deze relatie eindigde in 1981 in een scheiding.

Deze scheiding gecombineerd met het verongelukken van haar zoon David, maakte dat Romy aan de drugs raakte. Haar overlijden zou zijn veroorzaakt door een overdosis slaappillen. Romy Schneider speelde gedurende haar leven in meer dan 50 films.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*