Roger Hargreaves overleden

1988 – De Britse en , Roger Hargreaves, overleed aan de gevolgen van een in . Hij werd maar 53 jaar oud. 

Charles Roger Hargreaves werd geboren op 9 mei 1935 in een privé ziekenhuis in Yorkshire en groeide op in Cleckheaton, Engeland. Voordat hij cartoonist werd werkte hij eerst nog bij zijn vader in het bedrijf. In 1971 bewgon hij zijn carriere als creatief directeur bij een bedrijf in londen.

Hier begon hij aan zijn eerste Mr.Men boek, met de titel Mr. Tickle. Na een aantal jaren waren de boeken niet meer weg te denken en verkocht hij zijn rechten aan de BBC. De BBC kwam met een animatieserie Mr. Men Show. Hargreaves besloot vervolgens om met Little Miss te komen en dit werd ook een enorm succes waarna ook weer de BBC hier een animatieserie van maakte.

In de loop der jaren bracht Hargreaves 46 Mr. Men en 33 Little Miss verhalen uit en nog eens 25 andere boeken. Dit waren voornamelijk kinderboeken.

Hargreaves stierf uiteindelijk in het ‘Kent and Sussex Hospital’ aan de gevolgen van een beroerte. Zijn zoon ging verder met het schrijven en tekenen van Mr. Men en Little Miss. Hargreaves verkocht in totaal 85 miljoen boeken.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*