Roald Dahl overleden

Roald Dahl overleden

overleden

– De bijzondere Engelse , Roald Dahl, overleed op 74-jarige leeftijd aan . Hij werd vooral bekend door zijn bizarre, vreemde en spannende boeken voor zowel kinderen als volwassenen.

Roald Dahl werd geboren in Zuid-Wales op 13 september 1916. Zijn ouders waren Noorse immigranten, zijn vader overleed toen Dahl nog erg jong was. Hij werd vervolgens opgevoed in kostscholen, wat door de vaak wrede behandeling diepe littekens achterliet.

In 1939 ging hij in dienst bij de RAF, waar hij vlieglessen kreeg. In 1940 crashte hij met zijn vliegtuig, waarna hij in 1941 werd afgekeurd wegens het zware hoofdletsel dat hij bij de crash had opgelopen. Hij werd vervolgens overgeplaatst naar Washington, waar hij begon met het schrijven van verhalen.

Hij trouwde in 1953 met de Amerikaanse actrive Patricia Neal. Door zijn vijf kinderen werd Dahl geinspireerd om ook kinderboeken te gaan schrijven. Enkele wereldberoemde hiervan zijn: The BFG, The Giant Peach en The Witches. Hij schreef ook het scenario voor de James Bondfilm "You only live twice" en hij is de schrijver van het boek "The Gremlins".

In 1983 scheidde hij van Patricia Neal en trouwde hetzelfde jaar nog met Felicity D’Abreu. Voor zijn boeken kreeg Dahl ontzettend veel onderscheidingen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*