Pianist en componist Isaac Albeniz overleden

– De Spanjaard was een bekende pianist en componist en overleed aan de gevolgen van een nierziekte die in 1900 werd vastgesteld. Hij overleed in zijn woonplaats Cambo-Les-Pains, gelegen in .

Isaac Manuel Fransisco Albeniz werd op 29 mei 1860 in het Spaanse Camprodon geboren. Op zesjarige leeftijd kreeg hij al pianoles in Parijs en vervolgens studeerde hij aan het conservatorium in Madrid. Op jonge leeftijd gaf hij al concerten en op zestienjarige leeftijd vertrok hij naar Brussel om daar naar het conservatorium te gaan.

Na een geslaagde concertreeks door heel Europa ging Isaac Albeniz in Barcelona wonen, waar hij begon te componeren. Na het componeren van verschillende stukken voor piano, legde Albeniz zich toe op het componeren van opera

De laatste jaren, nadat de nierziekte bij hem was vastgesteld, schreef Isaac Albeniz nog enkele stukken voor piano. Werken als "Cantos de España”, “Suite Espagnole” en de opera “Pepita Jimenez” kwamen van de hand van de Spaanse componist. Isaac Albeniz werd 48 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*