Peter Tosh neergeschoten bij overval

Peter Tosh neergeschoten

neergeschoten bij overval

– Reggaezanger Peter Tosh kwam bij een roofoverval om het leven, nadat hij zijn drie belagers voor zijn eigen huis in Kingston, weigerde geld te geven.

Peter Tosh was, samen met Bob Marley, één van de meest invloedrijke reggaezangers. Hij speelde onder meer met bij The Wailers, maar scoorde ook een hit met  Mick Jagger. Zijn eerste solonummer, Legalize it, werd het lied van de beweging die marihuana wilde legaliseren.

Winston Hubert McIntosh werd op 19 oktober 1944 in Westmoreland, geboren. Hij leerde op jonge leeftijd gitaar spelen, iets was hij aan het begin van de jaren ’60 aan Bob Marley leerde. Samen met Bob Marley en Bunny Livingston, richtte Peter Tosh, The Wailing Wailers, later The Wailers, op.

Met The Wailers was Peter Tosh erg succesvol, maar werkte ook af en toe solo. Nadat The Wailers van platenmaatschappij veranderden, werd Marley meer naar voren geschoven, wat Tosh in 1973 deed besluiten om de band te verlaten en solo verder te gaan.

Zijn solocarriere was, met uitzondering van zijn eerste plaat, niet heel succesvol. Hij bracht daarna nog vier platen uit. Vlak na zijn laatste album No Nuclear War, die post-mortum een Grammy Award kreeg, werd Peter Tosh voor zijn huis neergeschoten.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*