Paul McCartney trouwt Linda Eastman

Paul McCartney trouwt Linda Eastman

Paul McCartney trouwt Linda Eastman

– Ondanks het feit dat de getuige, de broer Paul McCartney, Mike McGear, te laat aankwam bij de bruiloft, trad het paar het stadshuis in Londen in het .

Paul, geboren in 1942 in Liverpool en Linda, geboren in 1941 in New York, hadden elkaar twee jaar eerder tijdens een fotoshoot van The Beatles in de Verenigde Staten ontmoet. Linda Eastman was de fotograaf tijdens deze shoot. Aanvankelijk had McCartney nog een relatie, maar toen ze elkaar in mei 1968 opnieuw ontmoetten, waren ze beide vrijgezel en sloeg de vonk over.

Het stel huwde in Londen, eerst in het stadhuis en vervolgens werd het huwelijk in de kerk ingezegend. Het echtpaar werd bij het stadhuis opgewacht door honderden fans, die een glimp van het paar probeerde op te vangen. Via een zijdeur werden ze in het stadhuis gelaten, terwijl ze bij het verlaten van het stadhuis zich een weg door fans heen baanden. Tientallen politie agenten moesten de menigte op afstand houden.

De bruid droeg een beige jurk, met een gele jas, terwijl de bruidegom eenzelfde gele das droeg bij zijn zwarte pak. De Beatle en zijn nieuwe vrouw hadden een huwelijksreis naar de Verenigde Staten, om daar bekenden op te zoeken, gepland.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*