Modeontwerper Christian Dior plotseling overleden

Modeontwerper Christian Dior plotseling overleden

Modeontwerper Christian Dior plotseling

1957 – De invloedrijke Franse modeontwerper Chrtian Dior stierf tijdens een vakantie in het Italiaanse Montecarini onverwachts aan een hartinfarct. De modeontwerper werd 52 jaar.

Dior werd op 21 januari 1905 in het Franse Granville geboren. Hij kwam uit een gezin met vijf kinderen. Het gezin verhuisde in 1910 naar Parijs waar hij onder druk van zijn vader in 1923 politieke wetenschappen ging studeren. In deze tijd begaf hij zich echter meer in de kunstenaarskringen en opende zijn eigen galerij.

Door de economische crisis in de jaren ’30 was hij genoodzaakt zijn galerie te sluiten en trok Dior bij een vriend in waar hij zijn eerste kledingontwerpen tekende. In 1938 nam Robert Piguet hem in dienst waarna hij drie jaar later overstapte naar Lucien Lelong. In 1946 opende Christian Dior, dankzij een externe financiering, zijn eigen modehuis aan de Avenue Montaigne in Parijs.

Zijn eerste collectie, voor de zomer, werd in 1947 gelanceerd en was meteen een doorslaand succes. De New Look zette Dior als ontwerper op de kaart. Helaas voor modewereld overleed Christian Dior tien jaar later. Yves Saint Laurent nam het modehuis Dior over.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. koekie zegt:

    het is een erg bijzondere man die veel kan waar maken daar houd ik van!

Laat wat van je horen

*