M.C. Escher overleden

– In een speciaal tehuis voor bejaarde artiesten stierf een van ‘s werelds beroemdste grafici, M.C. Escher, op 73-jarige leeftijd.

werd op 17 juni 1898 in Friesland geboren. Na de middelbare school werd Escher toegelaten als student Bouwkunde in Delft. Hier stopte hij wegens psychische en lichamelijke problemen snel mee, waarop hij een architectencursus ging volgen.

Hij reisde veel naar Italie, waar hij inspiratie opdeed om te tekenen. Zijn eerdere werken waren vooral realistisch, van landschappen en uitzichten. Later veranderde deze stijl en richtte hij zich vooral op wiskundige en geometrischde aspecten. Enkele zeer beroemde werken van Escher zijn: Metamorphose I, II en III, Lucht en Water, Waterval en Reptielen.

In 1924 trouwde Escher met de Zwiterse Jetta Umiker, waarmee hij drie kinderen kreeg. Het gezin vestigde zich eerst in Italie, later in Belgie en uiteindelijk in , waar Jetta niet kon aarden en terugkeerde naar Zwiterland. Na een aantal operaties verhuisde Escher naar een tehuis voor bejaarde artiesten, waar hij zijn eigen atelier had.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. waarom is hij overleden

Laat wat van je horen

*