Maurice Gibb overleden

2003 – Maurice Gibb, één van de broers van de Beegees, stierf na een buikoperatie onverwachts in een ziekenhuis in Florida aan een hartaanval. Hij werd 53 jaar.

Maurice Ernest Gibb werd op 22 december 1949 geboren op het eiland Man. In 1958 emigreerde het gezin Gibb naar Brisbane in Australië. In Australië startten de drie broers met zingen en nadat ze zich in 1966 in Engeland vestigden werd het drietal echt bekend.

De broers namen de naam Beegees aan, wat afstamde van de Bigg Brothers. In de jaren ’70, ’80 en ’90 wisten ze steeds nieuwe wereldhits te scoren.

Maurice, ook wel bestempeld als de rustigste en meest terughoudende van de drie broers, nam in 1970 een solo-album op, welke niet werd uitgebracht. Hij ondersteunde zijn broers bij hun solo-activiteiten en verscheen zelf in een West End musical, Sing a Rude Song. Ook de jongste broer, Andy Gibb, die niet deel uitmaakte van de Beegees, startte een succesvolle solocarrière

Maurice Gibb trouwde tweemaal. Met zijn tweede vrouw Yvonne kreeg hij twee kinderen, Adam en Samantha.

In 2004 werd aan de drie broers een ridderorde van het Britse rijk uitgereikt. Maurice Gibb was reeds overleden. Zijn zoon Adam vergezelde Barry en Robin naar Buckingham Palace voor de ceremonie.

Muziek horen van de Beegees?  Geniet van de Studio Albums 1967 – 1968.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Oh, like no one else thought of the obiouvs play on “Stayin’ Alive”…I can’t say that I did. I did know what “Bee Gees” meant, though. Unlike the Sixties, those who remember the Seventies did participate.Although I did appreciate the Bee Gees, I think I’ll miss Donna Summer more.

Laat wat van je horen

*