Mary Blair overleden

Mary Blair overleden

overleden

– De Amerikaanse die voornamelijk bekend werd door de kunst en animatie die ze maakte voor The Walt Disney Company overleed op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van een .

Mary Robinson Browne werd geboren op 21 oktober 1911 in McAlester, Amerika. Na de San Jose State college gevolgd te hebben won ze een studiebeurs voor het gerenommeerde Chouinard Art Institute in Los Angeles waar meer bekende artiesten op hadden gezeten. In 1934 trouwde ze met Lee Everett Blair, die ook kunstenaar was.

Samen met haar man ging ze al snel de animatie-wereld in en begon te werken bij Ub Iwerks studio maar maakte al snel de overstap naar The Walt Disney Company. Ze verliet kort deze studio om samen met Walt en Lillian Disney de wereld over te gaan om ideeën op te doen op het gebied van animatie.

Bekende animatiewerken van Mary Blair zijn onder andere Cinderella (1950), Alice in Wonderland (1951) en Peter Pan(1953). Na Peter Pan nam ze ontslag bij Walt Disney studio en ging freelance werken. Ze maakte onder andere een aantal Golden Books voor de uitgever Simon & Schuster. Ook maakte Mary Blair vele bekende muurschilderingen. Ze is voor vele animators een groot voorbeeld geweest.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*