Marlene Dietrich overleden

1992 – De wereldberoemde filmster overleed eenzaam in haar appartement in Parijs. Het wereldberoemde symbool van glamour en verleidelijkheid werd 90 jaar oud.

Maria Magdalena Dietrich werd geboren op 27 december 1901 in Berlijn. Op haar 28e speelde Marlene Dietrich de rol van Lola in de film Der Blaue Engel. Vooral met het lied uit deze film ‘Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt’ kreeg ze grote bekendheid.

Hitler vond haar de perfecte Duitse vrouw en vroeg haar terug te keren naar Duitsland nadat ze in 1930 naar Amerika verhuisd was. Marlene Dietrich weigerde en zette zich juist in voor geallieerde soldaten. Nadat ze in 1960 bij een optreden in Berlijn uitgejoeld werd voor verraadster, keerde ze nooit meer terug naar Berlijn.

Marlene Dietrich werd een wereldbekend symbool voor glamour. Ze maakte er geen geheim van biseksueel te zijn en onderhield relaties met onder andere John F. Kennedy en Jean Gabin.

Toen ze in 1975 op tournee haar been brak, beëindigde ze haar carrière en verscheen nooit meer in het openbaar. Na 15 jaar als een kluizenaar in Parijs geleefd te hebben, werd Marlene Dietrich als gebaar van verzoening na haar dood toch in Berlijn begraven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*