Keith Haring overleden aan aids

1990 – De moderne Amerikaanse Keith Haring bleef zijn hele leven proberen kunst voor iedereen te maken en niet alleen voor de elite. Hij stierf op 31 jarige leeftijd in zijn woonplaats New York.

Keith Haring werd geboren in Pennsylvania op 4 mei 1958. Al op jonge leeftijd werd Keith Haring geïnspireerd door zijn vader, die stripverhalen tekende, en ook de moderne kunst van Andy Warhol maakte diepe indruk op Haring.

Hij ging dan ook studeren aan de kunstschool in Pittsburgh, maar beeindigde deze studie voortijdig omdat hij het te commercieel vond. Op zijn eerste grote tentoontstelling in 1976 werd ook duidelijk dat Haring veelal gebruik maakte van abstracte figuren.

Na zijn verhuizing naar New Yorkin 1978 werd Keith Haring steeds bekender en werd het steeds moeilijker om zijn eigen werk te verkopen. Nadat galerie-eigenaar Tony Shafrazi de verkoop van zijn werk overnam, kreeg hij shows over de hele wereld.

Keith Haring kreeg in 1988 te horen dat hij leed aan aids. Zijn gezondheid ging steeds meer achteruit, waarna hij twee jaar later aan de ziekte overleed.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. ja tuurlijk is hij DOOD.

  2. boomlader zegt:

    wij vinden zijn kunst geweldig groetjes de boomlader

  3. wat was hij voor soort kunstenaar?

Laat wat van je horen

*