Jorge Luis Borges overleden

– De wereldberoemde en Jorge Luis Borges overleed in Genève op 86-jarige leeftijd. Bijna al zijn werk werd ook vertaald in het Nederlands.

Jorge Luis Borges werd geboren op 24 augustus 1899 in Buenos Aires, Argentinië. Hij kwam uit een welgestelde familie. Toen hij 7 jaar oud was vertelde hij zijn vader dat hij schrijver wilde worden. In 1914 vertrok het hele gezin naar Europa en in 1921 keerde het gezin weer terug. Pas op dat moment kreeg Borges aanzien als schrijver.

In 1938 kwam Borges ten val, stootte hij zijn hoofd waardoor hij langzamerhand blind werd. In 1955, Na de val van Peron, werd Borges hoofd van de Nationale Bibliotheek, een jaar later professor in de Literatuur aan de Universiteit van Buenos Aires en voorzitter van de Argentijnse schrijversbond.

In de jaren ’70 en ’80 kreeg hij echte wereldroem en dit werd onder andere bekroond met de Jerusalem Prize for the Freedom of the Individual in Society en vele eredoctoraten. De Nobelprijs voor de literatuur kreeg hij echter nooit.

Jorge Luis Borges schreef in zijn hele leven niet één roman. Hij werd met name bekend van zijn fantastische verhalen zoals: Wereldschandkroniek, De tuin met zich splitsende paden, Fantastische Verhalen en De Aleph.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*