Jeff Buckley verdronken

1997 – Nadat Jeff Buckley voor zijn opnames een korte duik in een rivier nam, verdronk hij door de gevaarlijke onderstroom. De muzikant, waarvan later bleek dat hij aan een manische depressie leed, werd slechts 30 jaar oud.

Jeffrey Scott Buckley werd geboren in Los Angeles op 17 november 1966 als zoon van singer- Tim Buckley. Ook zijn moeder had een muzikale achtergrond, waardoor de muziek er bij Buckley met de paplepel ingegoten werd.

In 1994 bracht Jeff Buckley twee albums uit, waarvan ‘Grace’ het meest bekend werd. De jaren hierna ging hij de wereld over om het album te promoten. In 1997 begon hij aan een nieuw album.

De opnames voor het album liepen voorspoedig, maar omdat Buckley nog niet geheel tevreden was laste hij een pauze in. Een dag voordat de opnames weer zouden beginnen, nam Buckley een duik in de Wolf River Marina in Memphis.

Na een tijdje was Buckley verdwenen, waarschijnlijk verdronken door een sterke onderstroom. Een week later werd zijn lichaam gevonden en de autopsie wist een einde te maken aan de geruchten over zelfmoord.

Jeff Buckley scoorde in Nederland één hit, met het nummer Hallelujah, een cover van Leonard Cohen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*