Ike Turner overleden na overdosis cocaine

Ike Turner overleden na overdosis cocaine

Ike Turner na overdosis cocaine

– De grondlegger van de rock-‘n-roll, Ike Turner, overleed in San Diego aan een overdosis cocaïne. De pianist, gitarist, producer, songwriter en ex-partner van Tina Turner werd 76 jaar oud.

Izear Luster Turner Jr. werd geboren op 5 november 1931 in Mississippi. Hij leerde al op jonge leeftijd de boogiewoogie en richtte op 19 jarige leeftijd de band “The Kings of Rhythm” op.

Voor de band werd een jonge zangeres uit Tennessee aangetrokken, Anna Mae Bullock. Ike trouwde in 1958 met haar en maakten samen de grote hit “A Fool In Love”. Later werd Anna bekend als Tina Turner.

De bandnaam werd veranderd in Ike & Tina Turner Revue en er volgde een aantal hits. In de jaren die erop volgden raakte Ike verslaafd aan cocaïne en het huwelijk met Tina kenmerkte zich door veel gewelddadigheden.

In 1975 scheidden de twee, waarna het met Ike bergafwaarts ging en hij later veroordeeld werd voor illegaal drugsbezit. In 1999 bracht hij een autobiografie uit en in 2001 maakte hij nog een album ‘Here and Now’, waar hij een nominatie voor en Grammy voor kreeg.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*