Humphrey Bogart overleden

1957 – Humphrey Bogart stierf aan de gevolgen van keelkanker op 57-jarige leeftijd. Vlak voor zijn dood woog hij nog maar 36 kilogram.

Humphrey DeForest Bogart werd geboren op 25 december 1899 in New York. Zijn vader was een succesvolle arts en zijn moeder een bijzonder goede ontwerpster.

Bogart begon ijverig aan zijn schoolcarrière en zou eigenlijk naar Yale University gaan, maar hij werd van de Phillips Academy gestuurd en daarmee kwam zijn schoolcarrière tot een einde.

Humphrey Bogart ging in 1918 bij de Amerikaanse marine en begon in 1921 aan zijn theatercarrière. Zijn eerste filmrol kreeg hij in 1936. Bogart trouwde maar liefst vier keer, met Helen Menken, Mary Philips, Mayo Method en Lauren Bacall. Met de laatste kreeg hij een zoon en een dochter.

In de jaren ’50 ging het slechter met zijn gezondheid, hij was namelijk een fanatiek roker en drinker. Uiteindelijk kreeg Humphrey Bogart , maar verzweeg dit eigenlijk voor iedereen en sprak er niet over. Hij werd in 1999 nog als beste mannelijke ster aller tijden benoemd door het Amerikaanse filminstituut.

Bestel nu Casablanca om Humphrey Bogart te zien schitteren.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*