Herman Brood van het Hilton gesprongen

Herman Brood van het Hilton gesprongen

van het Hilton gesprongen

2001 – Herman Brood, de excentrieke en beroemde Nederlandse rocker en , maakte een einde aan zijn leven door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Het betekende een roemruchtig einde van een roemruchtige carrière.

Herman Brood, onder andere bekend geworden door het nummer Saturday Night, stond bekend om zijn veelvuldig drank- en drugsgebruik. De drugs werden hem teveel en hij probeerde enkele keren, zonder succes, af te kicken. De manier waarop hij een eind aan zijn leven maakte, was typisch voor Brood.

Herman Brood werd geboren op 5 november 1946 in Zwolle. Zijn muziekcarrière startte hij als pianist bij de legendarische Cuby and the Blizzards. In 1976 begon hij solo en formeerde hij zijn begeleidingsband Wild Romance. In scoorde hij een paar hits, maar na het mislukken van zijn albums in Amerika besloot hij zich meer te richten op het kunstenaarsleven. Hij maakte nog wel een aantal platen en zeker niet zonder succes.

Herman Brood werd 54 jaar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

 1. Jeffry W.H. van Hooydonk zegt:

  Waarom precies heeft Herman Brood zelfmoord gepleegd ?

  Wat is nou zo verdomme erg????!!!!????

 2. liz Klugt zegt:

  wil graag weten waardoor gedacht werd waarom H.Brood nog maar enkele maanden te leven zou hebben. kan er nergens iets over vinden. behalve dus dat leek of hij nog maar enkele maanden had, maar niet waardoor dat zou zijn. De aftakeling lijkt/ leek het niet te zijn want dat kan nog zoveel langer duren.

  hoop dat ik een email hier over krijg en men me daar wel antwoord op kan geven. vind het wat frustrerend het niet te weten, te kunnen vinden.

  Vr.Groet
  Liz

Laat wat van je horen

*