Herge, de geestelijke vader van Kuifje, overleden

Herge, de geestelijke vader van Kuifje, overleden

Herge, de geestelijke vader van Kuifje,

1983 – De geestelijke vader van Kuifje overleed op 72-jarige leeftijd in Brussel. Hij werd bekend met zijn avonturenstrip die hij samen met Franquin en Goscinny schreef.

Georges Prosper Remi Remi werd op 22 mei 1907 in het Belgische Etterbeek geboren, waar hij ook opgroeide. Op jonge leeftijd begon hij met striptekenen en in 1925 werd zijn eerste strip gepubliceerd. Een jaar later waren zijn strips te zien in scoutingbladen. Georges was zelf ook lid van de scouting vereniging.

Vanaf 1927 kwam Hergé in dienst van een uitgever waarna hij in 1929 in de bijlage van de krant Le Vingtieme Siecle de eerste avonturen van Kuifje publiceerde. In 1950 begon Hergé zijn eigen studio, Studio Hergé, waardoor hem veel werk uit zijn handen genomen werd.

Hergé overleed aan de gevolgen van leukemie, maar er gingen ook geruchten dat hij overleden is aan de gevolgen van het Hiv-virus. Tot aan zijn dood werden er 23 verhalen van Kuifje gepubliceerd. Vlak na zijn dood werd het 24ste album uitgebracht waar Hergé nog de tekeningen voor had gemaakt.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*