Harry Mulisch overleden

– De schrijver overleed op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Harry Mulisch was één van de meest bekende Nederlandse schrijvers van de 20e eeuw.

Harry Mulisch was de laatst nog levende schrijver van “ ”, waar ook Willem Frederik Hermans en Gerard Reve onder genoemd werden. Mulisch schreef meer dan tien romans, waaronder de “Ontdekking van de Hemel´, welke tot het beste Nederlandstalige boek ooit uitgeroepen werd. Daarnaast schreef de ook verhalen, gedichten en artikelen.

Harry Kurt Viktor Mulisch’ debuutroman “Archibald Strohalm”, verscheen in 1952, waarvoor hij direct een onderscheiding kreeg. Daarna volgden meer romans, waarbij oorlog vaak het thema was. Zijn boeken werden in vele talen vertaald en de verfilming van zijn boek “De Aanslag” won in 1987 een Oscar voor de beste Niet-Engelstalige film.

In zijn leven kreeg Harry Mulisch vele prijzen, zoals de P.C. Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. De Nobelprijs, waar velen vonden dat hij recht op had, kreeg hij echter niet toegekend.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*