Guusje Nederhorst overleden aan borstkanker

– Zes dagen voor haar 35e verjaardag overleed en Guusje Nederhorst aan borstkanker. De ziekte werd kort na de geboorte van haar zoontje in juni 2003 geconstateerd.

Barbara Augustine Woesthoff-Nederhorst werd geboren op 4 februari 1969 in Amsterdam. Ze begon op de Mavo, maar haalde uiteindelijk haar Atheneumdiploma. Ze werd bekend en geliefd door haar rol als Roos Alberts-de Jager in de soap ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Met haar collega’s uit deze serie Babette van Veen en Katja Schuurman vormde Guusje Nederhorst de meidengroep Linda, Roos & Jessica, die een nummer 1-hit behaalden met het nummer ‘Ademnood’. Na drie jaar werd de groep opgeheven en speelde Guusje nog wat kleine rollen in diverse series.

Na een huwelijk met een advocaat trouwde Guusje in september 2003 met de zanger van de band Kane, Dinand Woesthoff, waarmee ze een zoon kreeg. Na de geboorte werd er borstkanker bij Guusje geconstateerd.

Ze richtte zich de laatste maanden van haar leven op het schrijven van een kinderboek en bijbehorende CD. De boeken van Woezel en Pip kwamen na haar dood uit en werden een groot succes. Guusje Nederhorst werd in besloten kring begraven in Den Haag.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*