Ginger Rogers overleden

– Ginger Rogers, die als , danseres en zangeres furore maakte, overleed in haar woonplaats Rancho Mirage door . Ze werd gecremeerd en haar as werd bijgezet op het Oakwood Memorial Park Cemetery.

Virginia Katherine McMath, de echte naam van Ginger Rogers werd op 16 juli 1911 geboren. Haar voornaam werd regelmatig afgekort tot Ginga. De achternaam Roger kreeg ze toen haar moeder opnieuw in het huwelijk trad.

Dankzij haar moeder kwam ze in contact met de showbusiness. Op 16-jarige leeftijd trad ze voor het eerst op in een grote show. Op eerste Kerstdag 1929 maakte ze haar debuut op Broadway. Niet veel later werkte ze voor het eerst samen met Fred Astaire, met wie ze 10 films maakte.

In 1940 won ze een Oscar voor haar hoofdrol in de film Kitty Foyle. Ginger Rogers speelde in tientallen films en in 1987 speelde ze haar laatste rol in de serie Hotel.

Haar laatste jaren bracht ze  de winters door in haar woning in Rancho Mirage, terwijl ze ‘s zomers woonde in Medford. Ginger Rogers werd 83 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*