Gerard Reve overleden

2002 – Gerard Reve overleed in een verpleeghuis in het Belgische Zulte. De werd gezien als één van de beste schrijvers van de twintigste eeuw.

Gerard Reve behoorde samen met Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans tot “”. Reve’s debuutroman “De Avonden” uit 1947 is één van de belangrijkste naoorlogse romans van Nederland.

Gerard Kornelis van het Reve werd op 14 december 1923 in Amsterdam geboren. Zijn jeugd bracht op verschillende plekken in Amsterdam door en nadat hij het gymnasium had afgerond ging Reve studeren aan de Grafische School.

In 1940 bracht Reve een dichtbundel uit, maar bekend werd hij met “ De Avonden”, welke onder de naam Simon van het Reve gepubliceerd werd. Daarna schreef de, met diverse literaire onderscheidingen bekroonde, auteur diverse romans, verhalen en gedichten.

Gerard Reve leed de laatste jaren voor zijn overlijden aan de ziekte van Alzheimer, waardoor hij de laatste twee jaar van zijn leven in een verpleeghuis doorbracht. De schrijver liet zijn levenspartner Joop Schafthuizen achter.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*