Franz Marc overleden

Franz Marc overleden

Franz Marc

– Nadat de Duitse expressionist zich als vrijwilliger had aangemeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, stierf hij bij de slag om Verdun.

Franz Marc werd geboren 8 februari 1880 in München, als zoon van de schilder Wilhelm Marc. Franz Marc had de droom theoloog te worden, maar koos er voor om filosofie te gaan studeren. Na een jaar dienst besloot hij echter naar de kunstacedemie in München te gaan.

Aanvankelijk werkte Marc in een naturalistische stijl. Door de loop der jaren versimpelde hij zijn vormen. Kleur ging een belangrijke plaats innemen. Het hele, niet al te omvangrijke oeuvre van Franz Marc bestond uit ontroerende samenklanken van dier en natuur.

Gedurende zijn schilderperiode bracht hij vaak bezoeken aan . De indrukken die hij daar opdeed, lieten grote sporen achter bij hem, die ook in zijn werk terug te vinden zijn.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef hij zich in als vrijwilliger voor het Duitse leger. Hij vocht mee aan de slag om Verdun, wat zijn visie over oorlog compleet deed veranderen. Nog geen twee weken na de start van de Duitse aanval, sneuvelde Franz Marc.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*