Elvis Presley overleden

– De ‘King of Rock & Roll’ Elvis Presley, overleed op 42-jarige leeftijd in zijn huis in Memphis; Graceland. De exacte oorzaak van zijn dood bleef altijd onduidelijk.

Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin. Hij had een tweelingbroer die levenloos werd geboren. In 1954 scoorde hij zijn eerste hitje met ‘That’s allright mama’. Elvis maakt furore door zijn swingende heupen. Bij het RCA-label brak Elvis echt door. Behalve muziek maken acteerde Elvis Aaron Presley ook in vele films.

Elvis Presley trad op 1 mei 1967 in het huwelijk met Priscilla Ann Beaulieu, met wie hij één dochter kreeg; . Na een aantal jaren huwelijk wilde Priscalla Ann scheiden, iets waar Elvis het moeilijk mee had.

Door de vele tournees, opnames en privé problemen raakte Elvis zowel geestelijk als lichamelijk uitgeput. Ook zijn overgewicht en het gebruik van drugs kwamen zijn gezondheid niet ten goede. Elvis stierf uiteindelijk aan een hartaanval, die al dan niet veroorzaakt werd door drugs.

De begraafplaats van Elvis Presley, Graceland, werd een bedevaartsoord voor zijn vele fans.

Bestel hier de legendarische film Jailhouse Rock!

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. ik luisteren elkedag naar elvis ik was gewoon verliefd op hem ik bedoel niet als vekeering maar als fan ja dat was iedereen die op hem was dat snap ik maar telkens toen ik in bed lag ginge vragen door mij hoofd waarom doen je nou als je keihard beroemd bent dat snap ik niet wand ik heb alle nee bijna alle cd van hem alvis ik dach zo wat als die nog geleefd heeft hoe broemd zo die dan zijn met zijn swiggen huppen hahaha ik dach weet je wie pas echt swag heeft dat ik mij groote vriend elvis die man heeft pas echt swag ik weet niet of te mensen hem haten dat kan ik me niet begreipen als mensen de pest aan hem hebben goh was ik maar zo beroemd als hem poe wat zou die vrouw het zwaar hebben gahard ik snap best als het uit is met je vrouw maar waarom moet je dan drugs gebruiken toch ja om je dingen te vergeten ja dat is net als je helemaal vol zuip met bier wat zwervens doen ja ik vind het zo jammer dat die dood is mij vader zegt als mensen broemnd zijn gaan ze verkeerden dingen doe ja meschien als ik hem was had ik het ook gedaan meschien dat weet je niet hoe hij voelden toch ja ja maar toch is het heeeel lang geleden toch blijf het in mij hoofd zitten

  2. jo 5040y zegt:

    Wie en hoe bekend je ook ben(t)…………..en mocht ‘t zover zijn dat je er niets meer aan heb om het leven te bewandelen zonder op-pep middelen, dan teken je zelf je vonnis …………. en de rest van je omgeving kan slechts zeggen: ” Je bewandelde de wijde wereld in en vergat Hem die je aanbad voordat je wat werd, wat nu…..!?”

  3. Het is triest als je zoiets leest maar is het wel de waarheid? Want als je antibiotica krijgt weet je ook niet dat je op de wereld bent tenminste als je er niet tegen Misschien kan Elvis er ook niet tegen en dan zeggen ze drugs ? .en dat is ook met mijn familie gebeurd en ik ben daar ook helaas de dupe van geworden.maar Elvis Presley had ik eerder al lp singels van en helaas heb ik niet alles meer want als je iets leent krijg je niet terug maar ik wens zijn familie alsnog veel sterkte en zijn dochter Lisa marie groetjes uit Drenthe Jenny de boer

Laat wat van je horen

*