Edith Piaf overleden

Edith Piaf overleden

Edith Piaf

– De Franse chansonzangeres Edith Piaf overleed na een interne bloeding in Zuid . Haar begrafenis trok honderduizenden mensen naar de straten van Parijs.

Edith Giovanna Gassion werd op 19 december 1915 geboren in een arme wijk van Parijs. Al op jonge leeftijd assisteerde ze haar vader bij voorstellingen. Op 15-jarige leeftijd verliet ze haar vader om zelf op straat op te treden.

Ze werd ontdekt in 1935 door nachtclubeigenaar Luis Leplee, die haar ook voorzag van haar beroemde bijnaam "la môme Piaf" (de kleine mus). Nadat Piaf verdacht werd van de moord op deze Leplee, ging het bergafwaarts met het succes van Edith. Zakenman en tekstschrijver Raymond Asso nam haar onder zijn hoede, gaf haar de artiestennaam Edith Piaf en zorgde ervoor dat Edith een ongekend succes werd.

In haar leven trouwde Edith twee maal en had vele verhoudingen. Op haar 47e trouwde ze met de 20 jaar jongere Theo Sarapo, waar ze ook nog mee op trad. Dit huwelijk veroorzaakte veel consternatie, hij werd ervan verdacht puur om het geld met haar te trouwen.

Terwijl de gezondheid van Piaf snel achteruit ging, bleef ze optreden. Uiteindelijk belandde ze door haar kanker in coma en overleed.

Edith Piaf stierf als ‘De ongelooflijkste vrouw ter wereld’ en werd begraven in Parijs.

Hier vind je het gehele ouvre van Edith Piaf

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*