Dichter Marina Tsvetajeva verhangt zichzelf

Dichter Marina Tsvetajeva verhangt zichzelf

Marina Tsvetajeva verhangt zichzelf

– Door politieke omstandigheden werd de Russische dichteres en schrijfster verbannen naar Jelaboega. Ze kreeg geen hulp van collega-schrijvers waarop Marína Tsvetájeva besloot te plegen.

Marína Ivánovna Tsvetájeva werd geboren op 9 oktober 1892 in Moskou. Al op 18-jarige leeftijd publiceerde ze haar eerste dichtbundel ‘Avondalbum’. Ze trouwde met Sergej Efron, waarmee ze tijdens de Russische revolutie streed aan de zijde van de Witten.

Ze vluchtten samen naar Tsjechië en vestigden zich in 1925 in Parijs. Hier werd ze in de kringen van de Russische emigranten aanvankelijk gewaardeerd, maar toen de spanningen opliepen waren ze genoodzaakt om terug te keren naar .

Hier werd haar man gearresteerd en doodgeschoten en haar dochter werd verbannen naar Siberië. Zonder vaste verblijfplaats en altijd op de vlucht probeerde Tsvetájeva zich met vertalingen in leven te houden.

In het begin van de werd ze verbannen naar Jelaboega, een stad op 800 kilometer van Moskou. Hulp van collega-schrijvers bleef na herhaaldelijke verzoeken uit, waarna ze een einde aan haar leven maakte door zichzelf te verhangen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*