Danseres Isadora Duncan komt om door wurging

1927 – De Amerikaanse danseres stierf nadat haar sjaal tussen de spaken van een autowiel bleef steken. Ze werd uit de auto geslingerd en overleed nadat ze haar nek brak. Isadora Duncan werd 49 jaar oud.

Dora Angela Duncanon werd geboren op 26 mei 1878 en kreeg al op jonge leeftijd interesse in dans, echter niet in klassiek ballet. Zij zette klassieke muziek om in moderne dans en ontwikkelde hiermee een totaal eigen stijl.

Isadora Duncan haar grote doorbraak kwam in Europa, waar ze in verschillende landen steeds vaker optrad. In 1909 opende ze een eigen dansschool in Parijs. De geëmancipeerde danseres geloofde niet in het huwelijk en kreeg met een Britse toneelspeler een dochter en later met een naaimachinemagnaat een zoon.

Beide kinderen kwamen in 1913 om het leven toen de auto waarin ze zaten in de Seine viel, nadat de chauffeur de handrem was vergeten aan te trekken. Duncan trouwde in 1922 toch met de Russische dichter Sergej Jesenin, maar hij pleegde in 1925 zelfmoord.

Isadora Duncan kwam op een tragische wijze om het leven. Zij stapte in Nice in een auto, waarbij het uiteinde van haar sjaal in een van de spaakwielen verstrikt raakte. Door de ruk werd ze uit de auto geslingerd en brak ze haar nek.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*