Claude Monet overleden

– De beroemde Frans impressionistische kunstschilder overleed op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Giverny. Hij schilderde gedurende zijn leven voornamelijk landschappen.

Claude Oscar Monet werd geboren op 14 november 1840 in Parijs, later verhuisde hij met zijn familie naar Le Havre. Rond zijn 30e levensjaar trouwde Monet met Camille Doncieu, waar hij reeds een zoon mee had.
 
Via Londen en Nederland vestigde het paar zich in 1871 opnieuw in , dit maal in Argenteuil. Dit was dichtbij het station Saint-Lazare, waarvan hij een aantal schilderijen maakte. Hij verdiende steeds meer geld met zijn werken, waardoor hij in 1883 verhuisde naar Giverny. Hier liet hij zijn beroemde tuin aanleggen, die een enorme inspiratiebron zou zijn voor zijn latere werk.

Het privéleven van Monet baarde veel opzien, het stel woonde namelijk samen met Alice Hoschedé en haar echtgenoot Ernest. Ze vormden met acht kinderen samen een gezin, Monet en Camille hadden inmiddels een tweede zoon gekregen. Nadat zowel Camille als Ernest overleden waren, trouwde Monet met Alice. De beroemde tuin van Monet werd later een toeristische trekpleister.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*