Cecil Scott Forester overleden

– De Engelse , met name bekend als auteur van de serie romans rondom Horatio Hornblower, overleed in zijn woonplaats Fullerton in de .

Cecil Scott Forester, pseudoniem van Cecil Lewis Troughton Smith, werd op 27 augustus 1899 in Caïro geboren. Zijn vader was een Engelse ambtenaar die in Egypte werkte. Op 2-jarige leeftijd vertrok hij met zijn moeder en haar vier andere kinderen naar Engeland.

Aanvankelijk studeerde Forester nog medicijnen, maar deze brak hij af om een carrière te starten als auteur. Dit ging aanvankelijk moeizaam, maar na een aantal boeken te hebben uitgebracht, brak hij in 1926 door bij het grote publiek. Zijn boek "The African Queen" uit 1935 was één van zijn grootste successen en werd in 1951 verfilmd met onder andere Humprey Bogart in de hoofdrol.

Zijn eerste boek rondom Horatio Hornblower verscheen in 1937. “The Happy Return” was het begin van een reeks van elf boeken. De reeks bezorgden Cecil Scott Forester een nog grotere naam dan hij al had.

Verder was Forester ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog correspondent voor the en deed hij verslag van de begindagen van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze Tweede Wereldoorlog vestigde hij zich in Californie, waar hij in zijn woonplaats overleed. Cecil Scott Forester werd 66 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*