Bubba Smith overleden

Bubba Smith overleden

overleden

2011 – Bubba Smith, oud en professionele American Football speler, overleed aan waarschijnlijk een natuurlijk doodsoorzaak in zijn huis in Los Angeles.

Charles Aaron "Bubba" Smith werd geboren op 28 februari 1945 in Orange, Amerika. Hij groeide op met Football aangezien zijn vader een succesvolle coach was. Hij zou eerst gaan spelen voor de Universiteit van Texas maar vanwege rassenverhoudingen ging dat niet door.

Bubba Smith kwam terecht op de Michigan State University  en speelde hier de sterren van de hemel. Hier kreeg hij de bijnaam Bubba. In 1988 werd Bubba Smith opgenomen in de College Football Hall of Fame. Bubba speelde in totaal 9 seizoenen in de NFL voor de Baltimore Colts, Oakland Raiders en Houston Oilers. Met de Baltimore Colts won hij zijn enige Superbowl en de begeerde Superbowl ring.

Na het Football ging hij acteren en kreeg een paar kleine filmrolletjes tot zijn grote doorbraak als Moses Hightower in de Police Academy reeks. Bubba speelde in 6 van de 7 Police Academy-films. Hij speelde ook nog in een aantal televisieseries. Bubba Smith werd dood in huis aangetroffen door zijn huishulp, hij werd maar 66 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*