Brits acteur Peter Sellers plotseling overleden

Brits acteur Peter Sellers plotseling overleden

Brits Peter Sellers plotseling

1980 – De Britse acteur Peter Sellers werd voornamelijk bekend door zijn rol als Inspector Clouseau in de Pink Panther films van Blake Edwards. Peter Sellers overleed onverwachts in London op 54-jarige leeftijd.

Peter Sellers werd geboren in Hampshire op 8 september 1925 in een ware acteursfamilie. Zowel zijn vader als zijn moeder acteerden in een groep, geleid door zijn oma. In de Tweede Wereldoorlog diende Sellers bij de RAF, maar daarna werd hij actief in de .

Hij werkte tien jaar lang voor de BBC en zong later met Sophia Loren een duet. Ondanks zijn redelijke muzikale successen ging Sellers’ interesse steeds meer uit naar het acteren. Zijn eerste succes was zijn rol in I’m All Right Jack in 1959.

Een paar jaar later boekte Sellers zijn grootste successen met The Pink Panther, maar ook met What’s New, Pussycat en Casino Royale. In 1979, een jaar voor zijn sterven, speelde Sellers nog de hoofdrol in de film Being There. Sellers werd twee keer genomineerd voor een Oscar, maar beide keren won hij de prijs niet.

Seller trouwde vier maal in zijn leven. Van zijn laatste vrouw, Lynne Frederick, wilde hij ironischerwijze op zijn sterfdag gaan scheiden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*