Blueszangeres Bessie Smith overleden door gevolgen auto-ongeluk

Blueszangeres Bessie Smith overleden door gevolgen auto-ongelukBlueszangeres Bessie Smith overleden door gevolgen auto-ongeluk

Blueszangeres Bessie Smith door gevolgen auto-ongelukBlueszangeres Bessie Smith door gevolgen auto-

1937 – Bessie Smith stierf in Clarksdale aan de gevolgen van een auto-ongeluk terwijl ze op de route 61 reed samen met haar minnaar Richard Morgan.

Bessie Smith werd geboren op 9 juli 1892 in Chattanooga, Tennessee. Ze begon als blueszangeres in 1912 in dezelfde show als Ma Rainey. In 1920 kreeg ze haar eigen show en brak ze echt door.

In 1923 tekende ze een platencontract bij Columbia Records. Met haar opname van Alberta Hunters Downhearted Blues werd ze in eens wereld beroemd. Later zong ze onder andere met Louis Armstrong, James P. Johnson, Joe Smith en Charlie Green.

Eind jaren ’20 ging haar carrière bergafwaarts in 1933 nam ze nog wel een aantal nummers op met John Hammond. Op raakte Bessie Smith betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en doktoren amputeerden nog haar rechterarm. Ze kwam echter nooit meer uit de narcose en stierf dezelfde ochtend nog.

Jaren lag ze zonder aanduiding op de begraafplaats totdat Janes Joplin en Juanita Green een steen met inscriptie voor haar kochten. Bessie Smith werd 43 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*