Barbie geintroduceerd

Barbie geintroduceerd

Barbie geintroduceerd

1959 – Barbie werd voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de jaarlijkse speelgoedbeurs in New York. Nadat er eerst sceptisch gereageerd werd, veroverde Barbie in korte tijd de wereld.

De eigenaresse van de speelgoedfabriek Mattel, Ruth Handler, had twee kinderen. Haar dochter Barbara speelde erg graag met kartonnen aankleedpoppetjes. Ruth Handler maakte hiervoor kleding voor allerlei gelegenheden. Ze bedacht zich dat er nog geen driedimensionale teenagerpop bestond, en besloot deze te gaan maken.

In Duitsland stuitte ze op de pop Lili, een driedimensionale pop die gemaakt was naar aanleiding van een stripfiguur in een Duitse krant. Ze kocht de rechten van Lili op en besloot om de pop te gaan produceren in hun eigen fabriek. De pop kreeg de naam Barbie, wat ook wel de troetelnaam van haar dochter Barbara was.

Barbie kenmerkt zich door haar modellenlichaam, lange benen, haar naar rechts gerichte ogen en haar bijdetijdse mode. Een paar jaar later ontwikkelde Handler ook een mannenpop. Deze kreeg de naam Ken, genaamd naar haar zoon Kenneth.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*