Andy Warhol in New York overleden

Andy Warhol in New York overleden

Andy Warhol in New York

1987 – De Amerikaanse kunstschilder, fotograaf, producent en acteur Andy Warhol overleed op 58-jarige leeftijd, na een galblaasoperatie, in New York.

Andy Warhol werd op 6 augustus 1928 in Pittsburgh geboren als Andrej Warhola. Zijn ouders kwamen oorspronkelijk uit Tsjechoslowakije. Hij begon zijn carriere als reclametekenaar en begin jaren ’60 begon hij zijn loopbaan als . Hiervoor gebruikte hij onder andere bekende merken zoals Coca Cola en de bekende soepblikken van Campbell. Met behulp van zeefdrukken maakte Warhol de bekende portretten van onder andere Marilyn Monroe.

Zijn tentoonstelling in New York in 1962 maakte hem bekend in de kunstenaarswereld. Met het geld dat hij hiermee verdiend had, begon hij een nieuwe studio genaamd The Factory. In deze studio begon Warhol ook films te maken.

Na een routine aan zijn galblaas overleed Warhol in het ziekenhuis in New York. De verpleegkundigen hadden niet de juiste medicijnen toegediend, waarna hij overleed aan een . Andy Warhol werd begraven ten zuiden van zijn geboortestad Pittsburgh .

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*