Andre Hazes overleden

Andre Hazes overleden

Andre Hazes overleden

– De populaire Nederlandse volkszanger André Hazes overleed op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij lag al een aantal dagen met hoge koorts en een longontsteking in ziekenhuis de Hofpoort in Woerden.

André Hazes werd op 30 juni 1951 geboren in Amsterdam. Al op 7-jarige leeftijd werd hij ontdekt, toen hij stond te zingen op de Albert Cuypmarkt. Zijn eerste hitje had hij in 1976 met het nummer Eenzame kerst. Andere hits die Hazes scoorde waren ‘Een beetje verliefd’, ‘De vlieger’ en ‘Zij gelooft in mij’.

Hazes trouwde driemaal. Zijn laatste vrouw, de bijna 20 jaar jongere, Rachel was tevens zijn grootste fan. Ook dit huwelijk stond op springen, maar het hield uiteindelijk toch stand. André Hazes stond bekend als notoire drinker en velen zeiden dat hij roofbouw pleegde op zijn lichaam. Zijn dood was echter een grote verassing voor de Nederlandse bevolking.

Op maandag 28 september 2004 werd er een groot afscheidsfeest gehouden in de Amsterdam Arena, waar de kist met Hazes op de middenstip stond en grote Nederlandse artiesten optraden. Een dag later werd hij in besloten kring begraven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*