Actrice Dominique Dunne vermoord door ex-vriend

Actrice Dominique Dunne vermoord door ex-vriend

vermoord door ex-vriend

1982 – De Amerikaanse actrice Dominique Dunne werd door haar ex-vriend gewurgd op de oprijlaan voor haar huis omdat ze niet in wilde gaan op zijn avances.

Dominique Dunne werd geboren op 23 november 1959 in Santa Monica, California. Na een aantal scholen geprobeerd te hebben, ging ze een jaar naar Italië.

Eenmaal terug werkte ze kort als receptioniste en vertaler. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1979 in de Diary of a Teenage Hitchhiker. Hierna speelde ze in series zoals Family, Hart to Hart en Fame.

In 1982 kwam haar doorbraak, ze speelde in de film Poltergeist van Steven Spielberg. Hierna speelde ze nog in de film The Shadow Riders met Tom Selleck en Sam Elliott.

In 1981 kreeg ze een relatie met , niet veel later beeindigde Dunne de relatie. Sweeney zocht haar op om haar terug te winnen, ze weigerde en hij wurgde haar op de oprijlaan voor haar huis. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze een paar dagen later op 22-jarige leeftijd stierf.

Haar laatste tv-optreden was in Hill Street Blues, ze speelde een rol van een vrouw die misbruikt werd. Enkele blauwe plekken in de aflevering waren echt, aangericht door Sweeney.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*